T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / BUCAK - Cumhuriyet İlkokulu

CUMHURİYET İLKOKUL / TARİHSEL GELİŞİM

CUMHURİYET İLKOKUL / TARİHSEL GELİŞİM

           Okulumuz 3 ana binadan meydana gelmiştir. 1955 yılında Temmuz ayında Burdur Valisi Fevzi HAMURCULÜ ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet ATAY'1 in emekleri ile temeli atılmıştır* Halkımızın ve ilgililerin titiz çalışmaları sayesinde 74 günde inşaat bitirilmiş 29 Ekim 1955 tarihinde okulumuz hizmete açılmıştır* Bu tarihin milletimiz için mutlu bir olayın yıl dönümü olması nedeniyle okulumuzun adı CUMHURİYET İLKOKULU olmuştur.

Mahalle halkının ve yardımseverlerin el ele vererek yaptıkları bu okul öğrenci mevcudunun hızla artması sonucu ihtiyacı karşılayamaz halâ gelmiştir* Böylece 1962 yılına kadar normal öğretim uygulayan okulumuz derslik sayısı yetişmediği için çift öğretim uygulamasına geçmiştir.

Çift öğretimle birlikte halkımızın okula duyduğu güven ve ilgisi sonucu 17 Kasım 1962’de okulumuzun ikinci kısım inşaatı başlamıştır, O zamanki sayın valimiz Sadi Kasım SÜER'in desteğiyle 1964 yılı Ocak ayında bitirilmiştir. İkinci kısmın bitirilmesinde zamanın kaymakamı Yurda UĞUR ÜNAL'ın da takdire değer hizmeti olmuştur. Bu binadaki derslik sayısının az olması ve dördüncü kısım inşaatının başlaması nedeniyle çocukların oyun sahası kalmamıştı. Bu nedenle ikinci bina Eylül 1995 tarihinde mahalli imkânlarla yıkım kararı alınarak yıktırılmıştır.

1978 yılında yeniden kurulmuş olan Cumhuriyet İlkokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği üçüncü blok binayı yaptırmaya karar vermiş ve Haziran 1979 yılında inşaata başlanmıştır. Bu bina 6 derslik ve altında spor salonu olarak 1983 yılında hizmete açılmıştır. Okulumuzun ana binasının 1995 Ocak ayında temeli atılmış 25 derslik, bir laboratuvar, kitaplık, öğretmenler odası, bir müdür odası, iki Müdür Yardımcıları odası» kantin olarak bitirilmiştir. 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılına Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak normal öğretimle eğitim ve öğretime hizmete girmiştir.

Okulumuzda kuruluşundan bu yana başarıyla hizmet vermiş müdürlerimiz: Nazmi ÖZTÜRK, Sabahattin ATAÖZ, Ali Rıza ERDOĞAN, Ali KONU, Olcay KAN, Münir ELÇİN, Ahmet ŞİMŞEK, İsmet UYSAL, Salih UYSAL, Murat ERDEM, Osman ÖZBEK, Süleyman SAĞAR ve Remzi DEMİRDAĞDIR

Okulumuzda 2014'den 2023 yılına kadar Süleyman SAĞAR müdürlük yapmıştır.2023 yılından bu yana Remzi DEMİRDAĞ müdürlük görevini yürütmektedir. Cumhuriyet ilkokulunda 2 idareci, 25 öğretmen, 3 hizmetli ve 390 öğrenci bulunmaktadır.

Okulumuz ilçede kazandığı başarılar yanında ilde yapılan masa tenisi, basketbol, hentbol ve birçok farklı kategori de il birincisi olmuş, Burdur’u temsilen bölge birinciliklerine katılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.12.2023 - Güncelleme: 16.12.2023 19:27 - Görüntülenme: 44
  Beğen | 0  kişi beğendi